US-GB

ENG/US

ENG/US

Deutsche Flagge

DE/DEU

DE/DEU

Espanol

ES

ES

Casa Peguche

La "Cumbre del Sol"

De omgeving

plattegrond la Cumbre del Sol

La "Cumbre del Sol" (zonnetop), ook wel de groene oase aan de Costa Blanca genoemd, ligt tussen Valencia en Alicante op het grondgebied van de gemeente Benitachell. Het ligt te midden van groene pijnbomen en direct aan de helder blauwe zee. Vanaf zijn 445m hoogte overziet het de badplaatsen van Moraira, Calpe en Altea in het zuiden en Denia en Javea in het noorden. Bij helder weer kunt u zelfs Ibiza op slechts 65 zeemijlen (ongeveer 105 km) zien liggen. La Cumbre heeft de beste en meest gevarieerde zeezichten van de hele Costa Blanca. Dankzij de beschermde zuidoost ligging heeft het gebied één van de mildste klimaten van de Middellandse zee. Dus zonnig zachte winters en warme, maar dankzij een verkoelend briesje altijd aangename zomers.

plattegrond la Cumbre del Sol

Video:

Stunning drone footage of Javea & Benitachell, Alicante, Spain

Faciliteiten

Cumbre del Sol kan gezien worden als een complete urbanisatie met verschillende faciliteiten. Het heeft een eigen winkelcentrum met restaurants en Spaanse barretjes, verschillende sportfaciliteiten zoals tennisbanen, wandelroutes en een manege. U kunt rustig in de natuurgebieden van Granadella (Javea), de Puig de llorença (topje van la Cumbre del Sol) of de Portet de Moraira wandelen. Prachtige adembenemende uitzichten over het kustgebied van de Costa Blanca en vooral een panoramisch zeezicht zullen uw wandeltocht bekronen.

Omgeving van Cumbre del Sol

Strand

Cumbre del Sol heeft een eigen kiezelstrandje, Cala del Moraig. Dit intieme strandje, dat behoort tot de 12 mooiste stranden van Spanje, leent zich uitstekend voor het beoefenen van watersport zoals snorkelen en duiken, maar ook om lekker in alle rust van het water van de Middellandse zee te genieten. Er is een strandrolstoel aanwezig en met speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden is voldoende rekening gehouden.

Strand van Cala del Moraig

Video:

Cala del Moraig, Benitachell, Spain

360 graden beeld van Cala del Moraig

Weer:

Weersverwachting
Cumbre del Sol

Kijk voor een uitgebreid weeroverzicht op de site van Weer Plaza.

Cocoro Beach Club

Cala del Moraig heeft een eigen Beach Club: 'Cocoro Beach Club' waar je na een dagje strand lekker een hapje kan eten of nog even een verfrissend drankje kunt gebruiken. Ook ’s avonds laat is het hier nog steeds goed toeven onder het geluid van livemuziek of een DJ.

Cocoro Beach Club Cocoro Beach Club

Drone-beelden van Cumbre del Sol

Bij 3.19 en 6.16 vliegt de drone over Casa Peguche (beelden van voor de verbouwing)

De Omgeving