US-GB

ENG/US

ENG/US

Deutsche Flagge

DE/DEU

DE/DEU

Espanol

ES

ES

Casa Peguche

Zorg

Zorg in de Omgeving

De zorgverlening aan de Costa Blanca is uitstekend geregeld waarbij veel zorgorganisaties beschikken over Nederlands sprekende zorgverleners. Binnen een straal van enkele kilometers vanaf Casa Peguche vindt u deze zorgverleners. Wel zo’n prettig idee, met name voor overwinteraars en zij die langer verblijven.

Spanje kent een publieke en private zorgsector waarbij de laatst genoemde qua service (niet qua behandeling) gewoonlijk hoger wordt gewaardeerd. Wanneer u in Nederland recht heeft op thuiszorg dan wordt dezelfde zorg in Spanje ook vergoed (max. 3 maanden). Heeft u tijdens uw verblijf in Spanje zorg nodig, dan dient u contact op te nemen met uw gemeente. Bespreek dit voortijdig om teleurstellingen te voorkomen.

Slaapkamer aangepaste vakantiewoning

Liften

Handi-Move zwembadlift

Handi-Move portable plafondlift

Handi Move vaste plafondlift

Deze drie liften zijn in Casa Peguche aanwezig.

Belangrijke adressen van verschillende zorg of medische organisaties aan de Costa Blanca:

Anneke integral care services

Nederlandse thuiszorgorganisatie met Nederlands en Engelstalige verpleegkundigen en ziekenverzorgenden. Goed georganiseerd bedrijf voor zorg op maat en verhuur van hulpmiddelen.

Excellent Care

Excellent Care is een onderdeel van Actief Zorg, de grootste thuiszorgorganisatie in het zuiden van Nederland.

Thuiszorg Euroclinica Rincón

Sinds 2009 is Thuiszorg Euro Clínica Rincon begonnen met het verlenen van thuiszorg aan de Costa Blanca. Een enthousiast en professioneel team van Nederlandse verzorgers en verpleegkundigen doen er alles aan om uw verblijf in Spanje zo aangenaam mogelijk te maken.

Zorgkantoor Joannes de Deo

Thuiszorgorganisatie waar u terecht kunt voor persoonlijke verpleging en/of verzorging, huishoudelijke hulp of hulpmiddelen.

Clinica Asistel

Al bijna 20 jaar is Clinica Asistel een begrip in het noordelijke deel van de Costa Blanca. Een huisartsen praktijk die niet alleen 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is, maar ook aan alle specialisten de mogelijkheid biedt om spreekuur te doen. U kunt hier gewoon met de Nederlandse taal terecht.

Easy Hire

Costa Blanca’s grootste verhuurder van scootmobielen, rolstoelen en meer. Het bedrijf wordt door Nederlanders gerund dus u kunt hier gewoon met de Nederlandse taal terecht.